În anul școlar 2020-2021, Școala Gimnazială nr. 49 București participă în calitate de școală parteneră la proiectul Erasmus+KA101, Aprender en Europa. Learning in Europe, coordonat de IES La Marxadella Spania ( celelalte țări partenere: Belgia, Austria, Danemarca, Italia)
Școala Gimnazială nr. 49 din București coordonează proiectul interdisciplinar, Jeux de Science, activitate în cadrul proiectului Erasmus+, proiect desfășurat pe platforma educațională E-Twinning https://live.etwinning.net/projects/project/234745 . Proiectul își propune să dezvolte relațiile de colaborare cu școlile din Europa să exploreze domeniul interdisciplinar și să aplice metode de lucru în conformitate cu Planul-Cadru European pentru educație, consolidarea competențelor lingvistice și a tranzițiilor între educația formală și cea non-formală dobândite prin această experiență. Profesorii care predau științe și limbi străine au fost provocați să participe alături de elevii lor la activitățile interdisciplinare din acest proiect.
Proiectul se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani care sunt pasionați de știință și care pot comunica în limba franceză. Obiectivul proiectului este de a facilita învățarea prin metode non-formale.